Projekt "Radimo i učimo - voće i povrće za nas i za naše goste!" je dinamična inicijativa koja na neprimjetan način integrira različite predmete, uključujući Kuharstvo sa slastičarstvom, Poznavanje robe i prehrane, Organizaciju poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu, Ugostiteljske posluživanja i Osnove računalstva. Projekt je usmjeren na praktičnu primjenu ovih predmeta uključivanjem učenika u pripremu i preradu domaćeg voća i povrća u ugostiteljskom kabinetu. Ovakav pristup ne samo da unapređuje kulinarske vještine studenata, već naglašava važnost kvalitetne i zdrave prehrane, kako u osobnim kućanstvima tako iu ugostiteljstvu. Istražujući upravljanje hranom iz okoliša, projekt nadahnjuje studente mogućnostima i idejama za obogaćivanje ugostiteljske ponude, poticanje poduzetničkog razmišljanja i praktičnog iskustva u poslovnim procesima svijeta kulinarstva. Kroz ove aktivnosti studenti stječu praktične uvide koji nadilaze tradicionalno učenje u učionici, pripremajući ih za različite izazove i mogućnosti u području ugostiteljstva.