Projekti

Projekti u školi

PROJEKTNI TJEDAN / 18.- 22. PROSINCA 2023.
U zadnjem nastavnom tjednu prvog polugodišta s ciljem sistematizacije i uvida u stupanj ostvarenosti ishoda učenja u modulima koji su sastavni dio kurikuluma za stjecanje kvalifikacija Pomoćni ugostitelj i Tehničar za ugostiteljstvo osmišljen je 1. projektni tjedan. Cilj projektnog tjedna je kroz stvarne radne situacije tijekom aktivnosti Projektnog tjedna provjeriti ostvarenost ishoda učenja i pripadajućih vještina. Procesom refleksije primijeniti će se vrednovanje kao učenje i vrednovanje naučenog. Tijekom tjedna provedene su brojne aktivnosti: Pomoćni ugostitelji su pripremili božićne kolačiće koje su zajedno s Tehničarima za ugostiteljstvo ukrašavali, te su najljepše ukrašeni kolačići odnosno njihovi autori nagrađeni simboličnim nagradama.  Organizirano je i natjecanje u kojem su budući tehničari za ugostiteljstvo degustirali razne suhe kolačiće i trebali su otkriti koji se začin nalazi u pojedinom kolačiću. Kolačiće su pripremili i začinili budući Pomoćni ugostitelji. i matematika se uklopa u sve aktivnosti strukovnog područja te je organizirana tematska „matematička kviskoteka“ u modulu Komunikacijske vještine, usvojenost i vrednovanje ostvarenosti ishoda provedeno je kroz aktivnost dočeka gostiju na domjenku, upoznavanja gosta s ponudom jela i pića, razgovorom s gostima o utiscima te predstavljanju samog projekta. u modulu Strani jezik u struci kroz aktivnost izrade jelovnika na njemačkom i engleskom jeziku provjerena je ostvarenost ishoda učenja strukturiranja kratkih i jednostavnih tekstova poznate tematike koristeći se preporučenim jezičnim strukturama. u modulu Temeljne vještine u ugostiteljstvu / Osnove ugostiteljskog posluživanja učenici su opisali radne procese posluživanja gosta, obavili pripremne i završne radove u ugostiteljskom objektu za dnevne obroke i primijenili pravila posluživanja gosta u poslužnom odjelu ugostiteljskog objekta. u sklopu modula Procesi obrade namirnicak, učenici su usvojili osnovne pojmove o žitaricama te procesima obrade žitarica i izradi pekarskih proizvoda. Vještine su prakticirali izradom smjese od brašna i soli, bojanje smjese prirodnim bojama, valjanje tijesta i izrada ukrasa sa kalupima božićnih motiva, a nastavnica je s učenicima pripremila i provela Božićnu radionicu u Domu za starije osobe u Zaboku. Božićni domjenak u Akademisu - završna je aktivnost projektnog tjedna za koju su učenici uz praćenje i podršku nastavnika osmislili i pripremili pozivnice na materinjem i stranom jeziku, prigodni jelovnik, planirali su namirnice koje će koristiti te sudjelovali u pripremi jela, njihovoj prezentaciji i posluživanju te primijenili sve usvojene vještine i znanja.    

Više o projektu
Projekt Karijerni kutak - savjetovalište za mlade
Glavni cilj karijernog savjetovališta je pružanje podrške učenicima (i ostalima) u nastavku njihovog obrazovanja i razvoja njihove karijere. To je mjesto gdje učenici mogu: upoznati različite mogućnosti profesionalnog razvoja, tj. informirati se o mogućnostima nastavka školovanja ili daljnjeg usavršavanja sudjelovati u radionicama i predavanjima na kojima mogu steći nova znanja i vještine potrebne za traženje posla i uspjeh na radnom mjestu steći jasniju sliku o vlastitim vještinama, interesima i osobinama putem strukturiranog intervjua i psihološkog testiranja posavjetovati se o odabiru karijere, postavljanju karijernih ciljeva i planiranju aktivnosti koje će im pomoći ostvariti te ciljeve povezati s potencijalnim poslodavcima   Učenici mogu na otvorenom satu porazgovarati sa stručnom suradnicom, psihologinjom Ivom Rumbak, prema sljedećemo rasporedu: u vremenu kad je Ekonomska smjena prije podne Ponedjeljak       14:00 - 15:00 sati Četvrtak                 9:00 - 10:00 sati   u vremenu kad je Ekonomska smjena poslije podne:  Ponedjeljak          9:00 - 10:00 sati Četvrtak              14:00 - 15:00 sati

Više o projektu
Projekt - Školska turistička agencija
Osnivanje i rad školske turističke agencije učenicima i polaznicima pruža mogućnost učenja temeljenog na radu te iskustvo rada u turizmu. Na praktičnim primjerima mogu naučiti: svakodnevne poslove i obveze u turističkoj agenciji razlikovati poslove planiranja, organiziranja i prodaje turističkih usluga, proizvoda, izleta,  razgledavanja lokaliteta i dr. izračunati cijene (nabavne i prodajne), izraditi razne kalkulacije (prema inputima, troškovima, prema konkurenciji) te obračunati porezne obveze. razvijati komunikacijske vještine s klijentima, kupcima, poslovnim partnerima i suradnicima. spoznavanje/razumijevanje vrijednosti turističkih atrakcija u okruženju, za stvaranje i inoviranje turističkog proizvoda svrhu umrežavanja s raznim lokalnim davateljima/pružateljima usluga/proizvoda, koji pridonose kreativnom stvaranju ugostiteljskog ili turističkog proizvoda s namjerom razvoja turističke ponude okruženja i stvaranja kvalitetnije ponude. Naša škola - RCKTU može, na osnovu dosadašnjih različitih poslovnih iskustava, provesti projekt ŠKOLSKE TURISTIČKE AGENCIJE u okruženju, kako bi pridonijela imageu škole i struke za koju školujemo kadar. Cilj projekta je nadopuna znanja o poduzetničkom i gospodarskom djelovanju te kritičkom razmišljanju i upravljanju. Područje rada i djelovanja školske turističke agencije, s obzrom na zakonske prepreke, može se svesti na sljedeća područja i aktivnosti: informiranje potencijalnih klijenata za posjete KZŽ i regiji (kao podrška organizaciji i prodaji aranžmana svim specijaliziranim turističkim agencijama kojima je specijalni sadržaj Zagorje - bajka na dlanu). Važno je informirati (potencijalne) kupce, pripremiti i ponuditi brošure i web stranice s ponudom različitih sadržaja, atrakcija i usluga. sudjelovanje u planiranju, organizaciji i provedbi raznih školskih događanja: kreiranje/osmišljavanje projektnih dana/tjedana škole s raznim temama: festivali buče, krumpira, kestena, gljiva, vina; dan/tjedan zagorske kuhinje, talijanske kuhinje, francuske kuhinje; humanitarni dani; dani volontiranja; igraonice za djecu i sl. , planiranje, organizacija i provedba maturalnih večeri/svečanosti i sl. događanja specijalizirana putovanja i ekskurzije u području kulinarstva i enogastronomije (virtualni gurmanski i gastronomski doživljaji) planiranje/organizacija/provedba izvannastavnih sadržaja za sve učenike i nastavnike škole (posjete: kazalištu, Hrvatskom saboru, hotelima s 5*; planinarenje i dr.) provedba izleta prema kurikulumu ustanove za sve učenike/nastavnike škole smještaj za Erasmus+ učenike i osiguranje prakse (u dijelu smještajnog, agencijskog, kuhinjskog i poslužnog prostora) planiranje, organizacija i provedba manjih kongresa, seminara, događanja na temu trendova u ugostiteljstvu, u obrazovanom području, poduzetništvu mladih, suradnje s lokalnim proizvođačima, zero waste u ugostiteljstvu, čuvamo zdravlje, promocija zanimanja poput Malog Gastra, Zdravo je fino i sl. Temeljem dosadašnjih iskustava, izrade projektnih dokumenata školske turističke agencije te vizije provedbe dijela usluga temeljenih na Zakonu o pružanju usluga u turizmu, koje škola/obrazovna ustanova može provoditi u Godišnji plan i program za šk.god. 2023./24. uvršten je projekt školske turističke agencije. Za provedbu dijela pružanja usluga školske turističke agencije zaduženi su nastavnici strukovnih predmeta.

Više o projektu
Headhunting.
Projekt Headhunting je inovativna inicijativa koja uključuje odabir i obuku dvoje učenika završnih razreda s razvijenim komunikacijskim vještinama, naprednim poznavanjem uredskog rada i poznavanjem engleskog jezika. Ovi učenici, obučeni od strane voditelja projekta, vodit će "agenciju" za headhunting u prostorijama škole ili virtualno. Aktivnosti agencije uključuju pružanje smjernica za pisanje životopisa, prijava za posao, planiranje karijere i upis na fakultet, kao i provođenje simuliranih razgovora za posao. Sveobuhvatni ciljevi projekta su opremiti studente i zainteresirane pojedince dodatnim znanjima i vještinama za brzo zapošljavanje, upoznati ih s radnim pravom i pravima radnika, analizirati trenutne potrebe tržišta rada te uspostaviti suradnju s relevantnim dionicima kao što su HZZ, agencije za zapošljavanje i poslodavci. Kroz praktične aktivnosti i suradnju, projekt Headhunting ima za cilj unaprijediti kompetencije studenata, pružajući vrijednu podršku za njihovu tranziciju u radnu snagu.  

Više o projektu
Dođoh, vidjeh, kupih.
"Dođoh, vidjeh, kupih." je projekt pažljivo osmišljen kako bi unaprijedio komunikacijske stilove unutar poslovnog okruženja, njegujući pozitivno ozračje među sudionicima prodajnog procesa. S fokusom na prepoznavanje potreba i želja korisnika, projekt ima za cilj razviti pozitivne komunikacijske strategije koje uspostavljaju povjerenje i zadovoljavaju individualne zahtjeve. Kroz praktične demonstracije učinkovitih prodajnih razgovora i tehnika rješavanja nepredviđenih situacija i nezadovoljnih kupaca, polaznici stječu vrijedne vještine. Štoviše, projekt proširuje svoj učinak stvaranjem suradnje s potencijalnim poslodavcima, prikazivanjem kvaliteta učenika i usklađivanjem školskog učenja s dinamičnim potrebama tržišta rada uz naglašavanje ključne uloge kvalitetnog prodajnog osoblja.

Više o projektu
Zagorski gospodarski zbor
Projekt Zagorski gospodarski zbor fokusiran je na sudjelovanje učenika u panel raspravi „Zdravstveni turizam – otkrivanje izazova i kapitalizacija poslovnih prilika“. Suradnjom s lokalnim gospodarstvenicima u Krapinsko-zagorskoj županiji učenici žele prenijeti vrijedna iskustva u svoju učionicu i stručna zanimanja. Nakon rasprave, studenti prisustvuju svečanom otvaranju sajma, aktivno obilazeći gospodarstvenike-izlagače s pripremljenim pitanjima za poticanje suradnje, prepoznavanje turističkih trendova, kapitaliziranje poslovnih prilika te jačanje komunikacijskih i poduzetničkih vještina, što ih u konačnici motivira za ulazak u poduzetničke pothvate.

Više o projektu
Konferencija Žene i poduzetništvo
Projekt „Konferencija Žene i poduzetništvo“ ima za cilj osnaživanje učenica poticanjem sudjelovanja na konferencijama usmjerenim na teme vezane uz školsku struku. Inicijativa ne samo da promiče poduzetništvo, već i usađuje prepoznavanje važnosti informiranja o trendovima u poduzetništvu. Poticanjem istraživanja tijekom cijele akademske godine i predstavljanjem rezultata na konferencijama, projekt pridonosi jačanju poduzetničkih vještina, motivira učenice za upuštanje u poslovne pothvate te ih upoznaje s mogućnostima financiranja, edukacije i umrežavanja unutar poduzetničkog ekosustava.

Više o projektu
Sretnije šapice
„Sretnije šapice“ je dirljivi projekt čiji je cilj poticanje učenika na humanitarni rad i volontiranje, poticanje ljubavi prema životinjama i altruističkim nastojanjima. Kroz pripremne aktivnosti, akcije prikupljanja i posjete skloništu Luč Zagorje, projekt ne samo da podiže svijest o važnosti zaštite životinja nego i upoznaje učenike s izazovima s kojima se susreću napuštene životinje, promičući empatiju i dublje razumijevanje brige o životinjama.

Više o projektu

Projekti u zajednici

Projekt - ŠTRUKLIJADA
Štruklijada je višegodišnja županijska manifestacija čiji je osnovni cilj promocija i zaštita zagorskih štruklja, tradicionalnog zagorskog jela te prepoznatljivog brenda Zagorja, a Srednja škola Zabok sudjeluje u organizaciji i programu od prve Štruklijade od 2009. god. Manifestacija privlači brojne ugostitelje i duge zainteresirane proizvođače, koji žele prezentirati svoje zagorske štrukle te naravno posebno goste, posjetitelje i turiste - ljubitelje ove poslastice. U godini 2023. najboljim štrukljima u Zagorju proglašeni su zapečeni štruklji Srednje škole Zabok. Srednja škola Zabok, učenici i strukovni nastavnici na razne načine uključeni su u projekt "Zagorski štruklji". Osiguravamo dostupnost dobra svekolikoj javnosti. Sudjelujemo u popularizaciji, promociji i njegovanju kulturnog dobra, te štitimo interese dobra kako bi se izbjegla opasnost od nestajanja i zaborava. Povodom raznih događanja i manifestacija, promičemo našu nematerijalnu tradicijsku kulturnu baštinu, sudjelujemo u mnogim kulturnim projektima, te značajno doprinosimo očuvanju i njegovanju ovih autohtonih vrijednosti utirući im tako put ka budućnosti. Tako smo: licencirali postupak prigotavljanja zagorskih štruklja prema HACCP-sustavu za potrebe EU-projekta HOMER za Krapinsko zagorsku županiju. prezentirali zagorske štrukle u svibnju 2008. godine u Republici Francuskoj na susretu mladih Mediterana pod nazivom "Proljeće mladih Mediterana" (pred 4 tisuće mladih iz 18 zemalja). sa zagorskim štrukljima i drugim gastronomskim užitcima sudjelovali smo na EKO-ETNO velesajamskoj priredbi u Zagrebu, nekoliko puta. svaki učenik naše škole - ugostiteljsko turističkog programa naučio je napraviti zagorske štrukle. svaki gost koji dođe u našu školu mora probati zagorske štrukle. naši učenici sudjeluju u Gastro show-u svake godine 'odmjeravajući snage' sa znanim i manje znanim poznavateljima tradije pripremanja zagorskih štruklja

Više o projektu
Projekt - Mali Gastro
Mali Gastro je školska turistička manifestacija, koja se održava 2 desetljeća, a čiji je osnovni cilj promocija ugostiteljsko turističkih zanimanja. Na manifestaciju su pozvani učenici osnovnih škola, njihovi roditelji, djeca iz dječjih vrtića, fakulteti i visoko-školske ustanove, poslodavci te javni mediji, kako bi se promovirala ugostiteljsko turistička zanimanja bilo kao poziv na upis nekog zanimanja u Srednjoj školi Zabok, bilo kao nastavak školovanja na visokim školama i fakultetima. Kroz ugostiteljsko turističku ponudu, zabavne igre, prezentacije zanimanja, degustacije gastronomskih zalogaja i bezalkoholnih koktela te drugih aktivnosti, učenici Srednje škole Zabok prezentiraju svoja postignuća i vještine te na taj način nastoje potencijalnim učenicima približiti ugostiteljsko turistička zanimanja.

Više o projektu
Projekt - Gljivarenje vu Stubakima
Svake godine, u listopadu,  tradicionalno već 26 godina održava se manifestacija  Gljivarenje vu Stubakima - najveća gljivarska manifestacija u Republici Hrvatskoj, na kojoj se redovito sudjeluju učenici Srednje škole Zabok. Sudjeluju u turističkim aktivnostima zajednice te promoviraju svoja zanimanja, svoja postignuća, vještine i umijeća. Učenici uz mentoriranje svojih nastavnika pripremaju niz gastronomskih delicija poput tradicionalnih zagorskih štruklja i bučnice, raznih malih zalogaja čiji su osnovni sastojci gljive, buče, med i drugi plodovi jeseni. Osim toga, učenici na primjeru provedbe manifestacije mogu uočiti spajanje zabave, razonode, gastronomije, prirode, zaštite prirode, edukacije o tome, tradicije i turizma, a što pridonosi njihovom budućem zanimanju i proširuje vidike o raznolikosti turističkog proizvoda.

Više o projektu
Studijsko putovanje u Dubrovnik
U sklopu projektnih aktivnosti #ReCeZa projekta dana 11.04. krenuli smo na put prema Dubrovniku. Prvi dan posjetili smo agroturizam Kameni dvori gdje smo dekustirali tradicionalne proizvode Dubrovačko - neretvanske županije. 

Više o projektu
Međunarodno natjecanje G&T Cup Bled 2023
U sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok, učenik 3.THK razreda, Timotej Gudek i mentori, prof. Josip Hodak i prof. Kristina Kovačec sudjelovali su na 17. međunarodnom natjecanju G&T Cup za barmene koji se održao u Višoj strukovnoj školi za ugostiteljstvo, wellness i turizam u Bledu u Sloveniji u razdoblju od 9. do 11. svibnja 2023. godine. 

Više o projektu
Studijsko putovanje
Nastavnici Srednje škole Zabok i škola partnera - Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin i Turističko-ugostiteljsko i prehrambene škole Bjelovar i projektni partner Hotel Kaj, otputovali su u Sloveniju u sklopu višednevnog stručnog studijskog putovanja. Posjetili su Bioterme Mala Nedelja gdje im je predstavljen koncept bioturizma i njegovih sastavnih dijelova: termalni park, wellness, glamping i biohotel.Hotel Bioterme je prvi ekološki prihvatljiv hotel u sjeveroistočnom dijelu Europe. Izgrađen je prema standardima eco daisy te svojom ponudom i korištenjem prirodnih materijala prati trendove održivog razvoja turizma. Energiju za svoj rad dobiva iz izvora koji ne opterećuju okoliš. Osim proizvodnje električne energije solarnim sustavom, u potpunosti se grije termalnom vodom.

Više o projektu
Fotografije izgradnje SŠ Zabok - Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu CUT Zabok - lipanj 2023.
Fotografije izgradnje SŠ Zabok - Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu CUT Zabok - lipanj 2023.

Više o projektu
Ljetna škola gastronomije u Istri - Vinarija Rossi
U sklopu projekta ReCeZa učenici SSZabok i partnerskih škola nastavljaju tradiciju Ljetne gastronomske škole u Istri od 26. do 29.06.

Više o projektu

EU projekti

EPAS PROGRAM / EUROPEAN PARLIAMENT AMBASSADOR SCHOOL PROGRAM
Program Škola ambasador Europskog parlamenta djeluje u zemljama članicama Europske unije, uključujući i Veliku Britaniju, a u Hrvatskoj sudjeluje 50 škola. Program koji vode stariji ambasadori i provode studenti junior ambasadori, ima za cilj promicanje europskih vrijednosti, ciljeva i institucija među srednjoškolcima. Uspješno sudjelovanje škole pod vodstvom Marije Dlesk, prof., rezultiralo je visokim trećim mjestom u prošloj akademskoj godini. Program uključuje različite aktivnosti, uključujući obrazovne module, suradnju sa školama i zajednicama, humanitarne kampanje i sudjelovanje u događajima povezanim s EU-om, čime se pridonosi ukupnom uspjehu inicijative. Do sada smo odradili 7 aktivnosti. Uključili smo se u projekt Večernjeg lista i Hrvatskih šuma „Rezolucija zemlja“, poticali kolege, nastavnike i poznanike da potpišu dokument Rezolucija zemlja i postanu dio zajednice koja će diljem Hrvatske zasaditi 30 000 stabala. Uspjeli smo povratno skupiti 150 Rezolucija što znači da će minimalno 150 stabala biti zasađeno zahvaljujući našim naporima. Slušali smo godišnje obraćanje Predsjednice Europske komisije, gđe. Ursule Von der Leyen i napravili analizu važnih poruka. Sudjelovali smo u UNICEF-ovoj akciji „Mliječna staza“ i šetnjom skupljali  kilometre, a usput prikupili i 520 € donacija, namijenjenih brizi o mentalnom zdravlju djece i mladih, promovirali smo program na humanitarnom pub kvizu „Fejst domaći kviz“ s prijavljenih 19 ekipa i na manifestaciji „Znanstveni piknik“ u Gornjoj Stubici.    Aktivni smo bili i tijekom panela s gosp. Borisom Jokićem (Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja) i Markom Košičekom (dr. znanosti  iz Instituta Ruđer Bošković). Polako se vraćamo i selimo u staru-novu školu pa smo privremeno uredili EU EDU-CHILL CORNER i u njemu dočekali premijera, gosp. Plenkovića, ministra znanosti i obrazovanja, gosp. Fuchsa; ministricu turizma, gđu. Brnjac, saborske zastupnike, gosp. Hajdaš Dončića i gosp. Tušeka, župana krapinsko-zagorske županije, gosp. Kolara i niz drugih uzvanika. Sada se selimo u još svijetlije i vidljivije prostore pa je krenulo ponovno uređivanje predvorja škole u kojem će uskoro niknuti pravi edukacijsko-zabavni kutak posvećen Europskoj uniji. Uskoro nas očekuje debata na temu europskih izbora 2024. povodom 5-godišnjice postojanja Zagorsko-razvojne agencije, promocija programa pred Lions Clubom iz Zagreba, sudjelovanje u natječaju jedne medijske kuće te realizacija terenske nastave u Saboru Republike Hrvatske, Hrvatskoj narodnoj banci i Kući Europe. Ostale planirane aktivnosti će se objavljivati putem naših Instagram, Facebook i Tik Tok profila pa nas zainteresirani mogu kontinuirano pratiti, kao i na mrežnoj stranici škole i ovdje na učeničkom HUB-u. Postoji još puno planova do kraja školske godine, no u ovom trenutku oni se ne otkrivaju. Pratite nas, budite nam podrška i krenimo  i Kako u Europi, tako i u Republici Hrvatskoj

Više o projektu
Projekt ReCeZa – Regionalni centar Zabok
Projekt ReCeZa – Regionalni centar Zabok usredotočen je na jačanje kompetencija nastavnika i mentora, izradu novih programa obrazovanja i osposobljavanja, pružanje široke palete formalnog i neformalnog obrazovanja, promociju strukovnih zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu i promociju Regionalnog centra Zabok. Cilj ovog projekta je transformacija Srednja škole Zabok u centar kvalitetnog, praktičnog i međunarodno orijentiranog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo namijenjen učenicima, studentima, nastavnicima i mentorima, poslodavcima i osoblju svih dionika u turizmu na regionalnoj razini. Projekt ReCeZa financiran je iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (Poziv UP.03.3.1.05), a ukupna vrijednost mu je 66.693.287,89 kuna. Uz Krapinsko-zagorsku županiju, glavni partneri Srednje škole Zabok na ovom projektu su Gospodarska škola Varaždin, Srednja škola Prelog, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Krapina,  Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, hotel Salve Regina – Marija Bistrica d.o.o., Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu – FMTU Opatija, Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja Zagreb te Biotehniški izobraževalni center iz Ljubljane.

Više o projektu
Regionalni centar kompetentnosti Zabok
Srednja škola Zabok je 20. srpnja 2018. godine odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u podsektoru ugostiteljstvo i turizam. S ciljem transformacije postojeće škole u Regionalni centar komptentnosti, škola je u razdoblju od 2018. do 2023. provodila dva projekta. Prvi projekt, naziva RCKTU Zabok, je projekt rekonstrukcije dotadašnje zgrade Srednje škole Zabok, dogradanje novih dijelova i opremanje prostorija Regionalnog centra kompetentnosti Zabok. Nakon rekonstrukcije i dogradnje RCK Zabok ima 21 učionicu, 2 praktikuma za kuharstvo i 2 praktikuma za ugostiteljsko posluživanje s pripadajućim spremištima, trening-centar za odrasle sa slastičarskim praktikumima za tople i za hladne slastice, praktikum za kuhare i za posluživanje te eno-praktikum. Novi RCK Zabok ima i adekvatne prostorije za nastavno i školsko osoblje, auditorij, knjižnicu, specijalizirane učionice i nastavničke kabinete, višenamjenske zajedničke prostore te adekvatne sanitarne čvorove, dizala i zajedničke servisne prostorije. Posebnost RCK Zabok je smještajni objekt, tzv. Akademis – poligon za učenje i pružanje usluga smještaja na tržištu s ukupno 11 smještajnih jedinica različitih kategorija (2 dvokrevetne i 9 četverokrevetnih soba). Uz Akademis se nalazi i ugostiteljski objekt za pružanje osnovnih ugostiteljskih usluga hrane i pića, zatim prostor za praktične vježbe te prostori za wellness. Svi navedeni prostori pronalaze svoju namjenu kroz nastavne programe/kurikulume potrebne tržištu rada.   Projekt uspostave infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju financiran je iz Europskog fonda za ruralni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. (Poziv KK.09.1.3.01), a ukupna početna vrijednost bila mu je 35.447.995,24 kuna. Glavni partner Srednje škole Zabok u provođenu projekta RCKTU Zabok je Krapinsko – zagorska županija

Više o projektu